Focumateriet

logo

Vi är Focumateriet, ditt lokala focumateri.


Det är vi som verkligen beskriver allt det viktiga som händer på sektions mötena, full rapportering från start.

Håll er uppdaterade genom http://focumateriet.wordpress.com/.

FocsNewsHeadern

Varje piratskepp behöver en besättning. Här nedan finner ni de för tillfället tjänstgörande på skutan.

Profile picture
Martin Bergström
Efter ett år på skutan har Martin ut fört myteri och kastat sletne kapten Gamm el Gustav över bord. När besättningen sitter under däck och är golvade av går dagens bra vader så måste en sjö van be sättnings man föra skutan fram åt mot nya plunder i ur och skur. Efter en hård dag av slit suktar Martin efter en is kall troca dero blandat med det plunder som finns att till gå och ett bra flipper parti Star Wars
Profile picture
Jesper Jäghagen
Automatpirat (foc.vordf@ftek.se)
Efter ett år av att svabba gapande tomma guld kistor och sjö röva har ansvaret för automaterna fallit på Jäg hagen - mest pga brist på logiskt tänkande och sunt förnuft från alla in blandade. Genom hårt arrrr bete skall sittande automat pirat hålla automaterna fyllda och kanonerna laddade under det kommande året på de sju haven. När det slit samma arbetet är ut fört kommer herr automatpirat vara snabb att ställa sig vid flipper spelet "Lord of the Rings".
Profile picture
Jonas Bohlin
Kistväktare (foc.kassor@ftek.se)
Efter att ha städat toaletterna på gasquen i ett år kände sig Stigurt att det var dags att byta bana. Ute på de sju sjö rövar hav en håller han koll på vart besättning en har gömt sina guld mynt och håll er koll på att den slös aktige Auto mat pirat en håll er sina ut gift er i styr. När han inte tvättar pengar gillar han att spela LoTR.
Profile picture
Mats Richardsson
Fulträl (foc.1@ftek.se)
Hej vet du vad paretoprincipen är? De flesta känner nog bättre under sitt andra namn; 80/20-regeln, det vill säga att 20% av ’någonting’ ofta står för 80% av verkan. Det här sambandet har man hittat i väldigt många olika situationer, varav vissa är väldigt otippade. Ett sådant exempel som är vetenskapligt bekräftat är att 20% av posterna i foc (dvs fulträl) står för 80% av focs sjö röveri.
Profile picture
Andreas Spetz
Styr man (foc.2@ftek.se)
När besättningen sitter under däck och är däckade av går dagens bra vader så måste en sjö van be sättnings man föra skutan fram åt mot nya plunder i ur och skur. Efter en hård dag av slit suktar Martin efter en is kall troca dero blandat med det plunder som finns att till gå och ett bra flipper parti Star Wars.
Profile picture
Axel Prebensen
Ankare (foc.3@ftek.se)
Efter hårt slit och tunga lyft under sitt år i Djungeln bestämde sig denna nykomling att ta sig till havs. Med o stadiga sjö ben och bristande vett hamnade han i den vildaste stormen på de sju häfven och föll över bord. Uppspolad på en öde ö farade han för sitt liv, när den vackraste skutan han någonsin skådat kom över horisonten. Resten är historia.
Profile picture
Emilia Roos
Fackligt Ansvarig (foc.4@ftek.se)
Sjö duglig som hon är? skall far tygets alldedes egna land krabba under år ett finna sina sjö ben ute på de sju röv häfven. När vågorna slår och middagen är på väg upp i gen gömmer sig fackligt ans varig nere under däck och lutar sig mot ett trasigt LotR, i brist på hink ar.
Profile picture
Jesper Buske
Flask Post (foc.5@ftek.se)
Det första kapten Hall berg gör är att göra sig av med den mest er farne sjö röven för att för hindra mytteri och kastar honom därför under däck till latrin erna. Nere i stank en är Alex högsta önskan att en dag få åter ställa LotR till sin forna glans.