Focumateriet

logo

Vi är Focumateriet, ditt lokala focumateri.


Det är vi som verkligen beskriver allt det viktiga som händer på sektions mötena, full rapportering från start.

Håll er uppdaterade genom http://focumateriet.wordpress.com/.

FocsNewsHeadern

Varje piratskepp behöver en besättning. Här nedan finner ni de för tillfället tjänstgörande på skutan.

Olle Månsson

Efter ett år på skutan beslutade sig dåvarande automat pirat att bege sig ut så de sju röv häfven för att finna sig själv sittandes utanför arbetsförmedlingen mindre än ett år senare. Efter att hittat en jobb annons till att vara kapten i Focu materiet som inte krävde några förkunskaps krav och meriter sökte han det.  Resten är historia. Förutom att hålla besättningen i styr genom våld och hot så sitter han i styret som dess vackra ansikte utåt. När han har satt besättningen i arbete gillar han att spela på flipperspelet ”Creature from the Black Lagoon”.

Philip “Poetet” Edenborg

Efter att ha kört sin egen och tidigare förenings ekonomi i botten tar sig Edenborg på sig det viktigaste uppdraget av alla, att hålla kolla på vart alla x som kapten har glömt sina pengar hos. Han ser även till att de slösaktiga besättnings medlemmarna inte spenderar mer än nödvändigt så att focu materiet fortfarande har råd att hålla sina heliga flipper spel i fint skick. När han inte tvättar pengar gillar han att spela  på flipper spelet ”Lord of the Rings”.

Henrik “Honke” Esmaili

Precis som en curling spelare svabbade han sig upp till en hederlig andraplats i focu materiets hierarki efter att ha ställt sig upp som Henrik Söderberg i invalet till vice . Med hjälp av sina kunskaper i statistik och persiska är han redo att bemästra de svåra maskin inlärda godis automaterna. När han inte pallar vasaknäckebröd distribuerar han oberoende journalistik över Focu materiets multi-media plattformar. På fritiden gillar han att spela på flipperspelet ”Twilight Zone”.

 

Markus “Markus Bertilsson” Bertilsson
Fackligt Ansvarig (marberti@student.chalmers.se)

Efter ett år vid masten med dåliga arbetsförhållanden ansåg dåvarande plankmarskalk att det fick vara nog. Efter att ha skapat ett fackförbund för dem i besättningen drog medlemmarna ut på marsch  eller mer specifikt makko för att kräva mer handel med drycker från vikingarna och mindre krav på svabbning av skutan. Efter en minut av tjutande accepterade kapten kraven. Med stärkt självförtroende fortsätter han övervaka arbets platsen för att se till att skutan är en så behaglig och arbets fri plats som möjligt. När han inte strejkar gillar han att spendera medlems avgifterna på att spela flipper.

Therese “TT” Gardell

Efter att ha klarat ”objekt orienterad programmering” på första försöket hjälper hon Focu materiet att ta sig in i 2000-talet. Hennes fantastiska programmerings kunskaper kombinerade med µtorrents gör henne till den ultimata moderna piraten. När hon inte laddar ner mariachi låtar illegalt och hacka fram bit coins gillar hon att spela på flipperspelet ”Space Pinball”.

Alex “Snövit” Bökmark
Alex är Djungelpatrullens direktlänk till hemtrakterna i Afrika. Han hittades halvnaken djupt inne i djungeln, och gick med på att istället tjänstgöra som händig på Chalmers.

Magnus Fant

Från fulgosse till kapten till fulträl. Efter utsatts för myteri tjänar nu fd kapten Fant som besättningens egna fulträl där han bidrar med erfarenhet och fysiskt arbete mot sin vilja. När han inte utför besättningens order sitter han fängslad längst ner i skutan.

Nicolina “Nico” Eklund

Med flera års erfarenhet av att jobba en på en skuta styr nu nico skeppet dit kapten behagar i nyktert tillstånd. Med erfarenhet av att ha besökt alla världens hörn är hon familjär med alla att navigera i alla farvatten. När båten inte är i rörelse gillar hon att spela flipperspelet Star Trek Next Generation.