Kräldjursvårdare

Snake

Till sektionens lättnad introducerades år 1969 sektionens kräldjursvårdare. Det dröjde dock till 1993 tills sektionens slang Tilde såg dagens ljus. Med sina två viktiga ansvar: att hålla kräldjur borta från Focus samt att sköta om Tilde, är det föga förvånande att endast de mest härdade och erfarna sektionsmedlemmar har suttit på posten. Det sägs att kräldjursvårdaren alltid bär med Tilde på sektionsarrangemang.

Tilde på FARM-mässan 2022

Tilde är en pseudosnok, vilket väsentligen är en sorts slang. I sin ungdom på 90-talet drack hon väldigt mycket för att vara en slang (dock endast Pripps Extra Strong, hon är mycket selektiv) och var med om en tragisk olycka där hon tappade sin svans och hon gick från att vara 5 meter lång till dagens 3,7 meter. På den tiden hade hon alldeles förskräcklig andedräkt och behövde dricka en flaska munvatten i veckan bara för att kunna vistas bland folk. Idag är Tilde dock betydligt lugnare och för att göra det glasklart för alla, man trattar inte med Tilde. Ytterligare saker som är bra att känna till om Tilde : Favoritfärg (utöver svart såklart) : Blå, Musikpreferens : Vad som helst från 80-talet, Favoritfilm: Jakten på den försvunna skatten, Hon har aldrig kuggat Janalysen och hennes signatur är : ~

Vid minsta misstanke om att ett kräldjur har för avsikt att ta sig in på Focus bör kräldjursvårdaren omgående informeras. Kräldjursvårdaren nås lättast per mejl.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Från reglementet (med 2022s uppdatering)

7.8 Kräldjursvårdare

7.8.1 Kräldjursvårdarens syfte är att ta hand om sektionens slang, Tilde.
7.8.2 Det ska finnas en kräldjursvårdare på sektionen.
7.8.3 Sektionen ska inte ha kräldjur på Focus

 

Tortoise