Mottagning

Mottagningen Chalmers Studentkår

Den här sidan handlar om mottagningen 2023 som drar igång 15:e augusti.

Vad är Mottagningen?

Mottagningen är en tid fylld av en massa kul arrangemang med huvudfokus på att ge de nyantagna möjlighet att ha kul och lära känna nya vänner och studiekamrater. Du kommer även att ges möjlighet att repetera dina matematikkunskaper från gymnasiet.

När börjar Mottagningen?

Mottagningen börjar den 15:e augusti, dvs tisdagen 2 veckor innan studierna drar igång på riktigt. Första dagen kommer samlingen att ske på Götaplatsen 08.30. Håll utkik efter svarta overaller så kommer du att hitta rätt. Därefter kommer mottagningen att pågå i 4 veckor framåt.

Vilka typer av arrangemang erbjuds?

Det kommer finnas en stor variation av arrangemang. Bland annat kommer det finnas sittningar, sportarrangemang, pubar, myskvällar och spelkvällar. Förhoppningsvis finns det något som passar dig.

Vilka arrangerar mottagningen?

Huvudansvariga och samordnare för mottagningen är FnollK. Det är dock många fler föreningar och kommittéer som är med och hjälper till för att göra mottagningen möjlig.

Måste jag vara med på mottagningen?

Nej, allting är 100 % frivilligt. Du är med på precis så mycket eller lite du vill. Ett hett tips är dock att vara med på så mycket som möjligt. Framförallt kommer första dagen innehålla en del information om resten av mottagningen.

Hur får jag mer information om mottagningen?

I Nollmodulen kan du hitta all information du kan tänkas behöva inför mottagningen. Där finns även en hel del mer matnyttig info som kan komma till användning under din första tid på Chalmers. Mer information om tider, priser och liknande för arrangemang kommer publiceras löpande i årets facebookgrupp. Du kan även få information om arrangemangen här på ftek.se.

Hur funkar repetitionskursen?

Under mottagningens två första veckor, innan de riktiga kurserna börjat, kommer det att gå en repetitionskurs med huvudfokus på matematik, men även med mindre inslag av fysik. Repetitionskursen kommer att bestå utav både föreläsningar och räknestugor. Från och med mottagningens andra dag (16/8) tills dess att de riktiga kurserna börjar kommer repetitionskursen gå varje vardag med start 08.01.

Vem kan jag kontakta om det skulle vara något?

Du kan alltid kontakta FnollK oavsett vad det gäller. Även om vi inte skulle kunna hjälpa dig direkt så kan vi hjälpa dig vidare. Om du behöver snabbt svar så bör du ringa till antingen FnollKs journummer (073-920 84 49) eller Chalmers trygghetsjour (031-772 39 27). Vid mindre dröjande frågor kan du alltid kontakta FnollK på vår mail fnollk@ftek.se, på Facebook via vår sida FnollK 2023 eller genom att bara komma fram och snacka med någon av oss. Du kan även hitta fler användbara kontaktvägar här!

Går det att hitta schemat för mottagningen någonstans?

Jo, årets mottagningsschema kan ni finna nedan. Lägg till den i eran kalender med plusset längst ner eller genom att importera från följande länk:

c_e9c463ae99af4899bf21dfe7e50ce73591d3838ea661a53c69969f6195204eb0@group.calendar.google.com