Institutionsrådsrepresentanter sökes!

Är Du intresserad av att representera studenters åsikter i strategiska frågor gällande institutioners och Chalmers verksamhet? Se då hit! Det har nämligen blivit dags för sektionsstyrelsen att nominera nya institutionsrådsrepresentanter!
Vad gör man då som institutionsrådsrepresentant? Lite kortfattat innebär uppdraget att föra studenters talan i institutionsrådet, ett rådgivande organ åt respektive institutionssledning som vanligtvis har möten några gånger per termin. Din uppgift är att vid dessa möten lyfta fram studenters åsikter kring institutionens satsningar och framtida utveckling. Studentrepresentationen brukar vara mycket uppskattad från institutionernas sida! I varje råd finns det en ordinarie studentrepresentant samt en suppleant, men oftast ser institutionerna inte skillnad på dessa utan kallar båda två till mötena.
Uppdraget är arvoderat med 850kr/möte. Man sitter på kalenderår, alltså under 2024, men det är mycket fördelaktigt om man kan tänka sig att sitta kvar under flera år för att uppnå bättre kontinuitet. Det krävs inga förkunskaper, utöver att man är intresserad! I början av våren kommer representanterna få ta del av en utbildning där man får lite mer kött på benen inför uppdraget.
De poster som ska nomineras är
  • Ordinarie representant, Fysikinstitutionen
  • Suppleant, Rymd-, geo- och miljövetenskap
Om du är intresserad så skickar du ett mail till styret@ftek.se senast onsdag 29/11. Tveka inte att höra av dig till styret om du har några frågor kring detta.
Ha det gött!