Allakando söker studiecoacher

Hej kära sektionsmedlemmar! Hoppas ni njuter av sommaren till fullo och laddar batterierna för hösten. Detta inlägg vänder sig till dig som är intresserad av att jobba som studiecoach – Allakando söker nu dig som vill ha ett roligt och utvecklande extrajobb. Här nedan följer mer information från Allakando!

________________________________________

Bli studiecoach

Privatundervisning i ämnen som du kan

Till att börja med så måste du kunna det ämne som du ger läxhjälp i. För ingenjörer faller det sig naturligt att undervisa i naturvetenskapliga ämnen. Exempelvis matematik och fysik.

Anmärk att det kan vara en fördel om du har fått kämpa lite. Då minns du att det kan krävas några vändor innan det sitter. Kanske har du upplevt detta i ett annat ämne där du själv fick hjälp med privatundervisning och nu vill du ge samma stöd för det ämne som du är mycket bra på. Det är viktigt att du känner dig trygg i ämnet och kan det på djupet. Det krävs för att du ska kunna angripa det från olika vinklar och hitta rätt sätt att förklara på för den som alls inte förstår.

Är du en bra privatlärare?

Kommer du att vara bra som lärare? Det är också en fråga som du bör ställa dig. Generellt sett så är det så att bra privatlärare har stort tålamod, de ser en glädje i att hjälpa andra och brinner för ämnet som de lär ut. Om du kan identifiera dig med dessa tre egenskaper så kan du jobba med läxhjälp och fungera som lärare på ett utmärkt sätt. Du kommer ju att få det stöd som krävs för att lära dig mer om pedagogik.

Läxhjälp när du hinner med

Har du tid att ge privatundervisning? Om du har minst 2 timmar per vecka så kommer du att hinna med läxhjälpen. Vanliga tillfällen är efter skolan eller på helgen. Läs mer här.

Pedagogik är A och O

Att du har en naturlig pedagogisk förmåga och gillar att undervisa är A och O. Ämneskunskapen är sällan ett problem, framför allt då du själv får välja eleverna. Det är meriterande om du har god studieteknik, men då vi har en utvecklad metod är detta inget krav.

Ansök nu så hittar vi en familj som vill ha hjälp i de ämnena du gillar att undervisa i.

________________________________________

Soliga hälsningar,
FARM