Meny

Studentliv


Studentliv

Bostad i Göteborg

Oavsett om du är säker på att du vill plugga i Göteborg eller ej är det bästa tipset i bostadsfrågan att ställa sig i kö! Då brukar det inte vara några problem att få tag på en bostad när studierna börjar.

Det finns två kostnadsfria bostadsköer enbart för studerande: SGS Studentbostäder och Chalmers Studentbostäder.

I Göteborg finns även den kommunala bostadskön Boplats som kostar 100 kr om året. De har både bostäder reserverade för studenter och bostäder för alla utan studiekrav. Boplats Göteborg.

Chalmers Studentkår

Det finns mycket att göra både på sektionen, med endast studenter på Teknisk fysik och matematik, samt kåren med studenter från alla möjliga program. Du kan läsa mer på sektionens och kårens hemsidor för att hitta information om vad som händer för alla studenter på Chalmers.

Göteborg

Göteborg är inte en studentstad men väl en stad för studenter. Detta innebär att du som student kan välja när du vill leva studentliv och när du vill prova på nöjeslivet utanför studentvärlden.

Göteborg bjuder på allt ifrån muséer till nattklubbar, mysiga caféer och förstklassiga restauranger. Vasagatan, Haga och Linnégatan är populära kvarter bland studenter. Kanske främst för det stora antalet kaféer. Det kan vara svårt att välja i Göteborg finns fler än 150 ställen att välja bland för den fikasugne.

På Chalmers arrangeras ofta större eller mindre fester för teknologer, men tröttnar man och vill komma bort från skolans värld finns det ett stort utbud av nattliv ute på stan.

Varje onsdag har Valand en ”studentklubb” för alla Göteborgs studenter – perfekt om man vill lära känna folk som studerar något annat än teknik!

Dessutom är nattklubbar som Sticky Fingers eller Nefertiti givna mötesplatser för ungdomar i Göteborg. Dessutom arrangeras ofta spelningar med liveband på olika ställen, exempelvis på Studenternas hus eller Pustervik.

För de som föredrar att roa sig på dagtid finns många muséer och teatrar att besöka i staden. Så får man naturligtvis inte glömma alla härliga grönområden, som Slottsskogen eller Botaniska Trädgården.

Vill man slå runt lite extra är ett besök på den stora nöjesparken Liseberg absolut att rekommendera! Trevliga karuseller, spel och restauranger i en vacker miljö.

Om sommaren lockar ofta sol och bad. Det är både lätt och billigt att ta sig till skärgården med spårvagn. Åk med 11:an till Saltholmen och bara njut!

Föredrar du att röra på dig finns natursköna friluftsområden inom cykelavstånd från Chalmers. Ta cykeln ut till Delsjön för att ta ett dopp efter golfrundan eller ett varv på elljusspåret.

Man kan även promenera till Mossens idrottsplats, nästan vägg i vägg med Chalmers. Där finns ett kortare löpspår, fotbollsplaner, tennisbanor och framförallt ett gigantiskt gym som heter Fysiken. Det är ett populärt ställe för studenter som är intresserade av alla de olika sporter. Det finns stora hallar att spela innebandy, badminton eller vad du vill i. Dessutom arrangeras flera gånger om dagen aerobicspass eller liknande för den som hellre flåsar lite extra framför spegeln.

Vill du veta mer om Göteborg som (student)stad rekommenderas ett besök på Göteborgs officiella webplats eller den officiella besöks- och evangemangsguiden.