Huvudsida

Från Forum för tekniska fysiker

Hoppa till: navigering, sök
Alumnikväll 28/8 2017

Inbjudan: Alumnikväll 28/8 2017 Hej F-alumn!

Du är välkommen på årets Alumnikväll som äger rum den 28e augusti. Denna kväll ger dig som läst F, F-mat eller TM möjlighet att träffa sektionens nya studenter. Syftet är att skapa möten mellan studenter och alumner för att utbyta erfarenheter och förväntningar i en avslappnad miljö. Det kommer att serveras pizza och tre öl eller cider per person. Det kommer givetvis finnas alkoholfritt alternativ. Alumner går för självkostnadspris på 100 kr.

För att studenterna ska få lite koll på vilka alumner som är närvarande är tanken att varje alumn håller en kort presentation om sig själv och sitt liv på/efter Chalmers. Syftet med detta är att väcka nyfikenhet hos studenterna och ge underlag till inspirerande samtal under kvällen.

Läs mer HÄR.

Bert-Inge Hogsveds Pris 2018

Du som undervisar, arbetar på eller studerar på Chalmers eller har kontakter med studerande på Chalmers inbjuds att komma med förslag till Bert-Inge Hogsveds pris för bästa entreprenörskap. Det kan gälla klassiskt entreprenörskap i form av en idé t.ex. i ett examensarbete eller motsvarande som kan tillämpas i näringslivet med gott resultat. Det kan också gälla socialt entreprenörskap. Det senare kan vara något som underlättar för människor i Sverige eller utomlands liksom att öka kamratskapet inom utbildningen. Priset uppgår till 10 000 kronor. Priset instiftades den 1 november 2010 genom stöd av Hogia AB för en femårsperiod som nu har förlängts för ytterligare en femårsperiod. Priset skall gå till en teknolog eller en grupp av teknologer från Teknisk fysik, Teknisk Matematik eller Kemiteknik med Fysik på Chalmers och avse bästa entreprenörskap.

Vill Du se utlysningen för 2017 klicka HÄR.

Studiebesök på Johanneberg Science Park

Forum för tekniska fysiker gjorde ett mycket intressant studiebesök på Johanneberg Science Park onsdagen den 10 maj 2017.

Mats Bergh berätta ingående om bakgrunden till Johanneberg Science Park och de tidiga planerna för en science park på södra delen av chalmersområdet vilket är en mötesplats för idé och kunskapsutbyte mellan näringsliv, akademi och samhälle på Chalmersområdet. Fokusområdena för Johanneberg Science Park är samhällsbyggnad, energi, material- & nanoteknik : han berättade också om hur verksamheten är organiserad och hur men hämtat idéer från Lindholmen Science Park-

Läs mer HÄR.