Huvudsida

Från Forum för tekniska fysiker

Hoppa till: navigering, sök
Teoretisk- och experimentell fysik-besök, 20 mars 2017

De senaste åren har andelen studenter på Teknisk fysik som söker masterprogram inom traditionella inriktningar av teoretisk- och experimentell fysik minskat markant. Studenterna verkar nu i större grad attraheras av masterutbildningar vilka uppfattas som lättare att få jobb efter, och där det finns en tydlig koppling mellan kurserna och direkta tillämpningar inom intressanta områden, t ex programmering av artificiella neuronnät för självkörande bilar.

Vi vill visa studenterna att alla som har en gedigen utbildning i fysik är attraktiva på arbetsmarknaden, men att exakt vilka kurser som finns med i en examen ofta är av mindre betydelse; viktigare är problemlösningsförmågan och kunskaper inom matematik och fysik vilket man har nytta av under hela sitt arbetsliv.

Hör gärna av dig om du kan tänka dig att hjälpa oss med detta!


Tisdagen den 20 mars 2017 k 17.00


Välkomna! Läs mer HÄR.

Forum för tekniska fysiker inbjuds till studiebesök på SKF

SKF har varit världsledande inom teknik sedan 1907. Vår främsta styrka är vår förmåga att ständigt utveckla nya tekniker och använda dessa för att skapa produkter som ger kunderna konkurrensfördelar. Det lyckas vi med genom att kombinera praktisk erfarenhet inom mer än 40 industrier med vår kunskap från SKFs olika teknikplattformar: lager och lagerenheter, tätningar, mekatronik, service och smörjsystem. Denna kunskap, våra medarbetare och vårt arbete med konceptet SKF Care ligger till grund för företagets framgång.

Tid: Tisdagen den 27 februari 2018 kl 16:00

Läs mer HÄR.

Sektionens middag Torsdagen den 22 februari

Fysiksektionens BalNgt önskar dig välkommen till Sektionens middag

Middagen äger rum torsdagen den 22a februari. Fördrink serveras 17:31 i MC2, Canyon, och sedan tar middagen plats på Focus. Sittningen är gratis men om man önskar kan en frivillig summa doneras för att finansiera framtida sektionsarrangemang (donation bör ej överstiga 250 kr). Klädkod för kvällen är kavaj.

Anmälan sker till balngt@ftek.se senast söndagen den 11 februari.

Vi i Forum tycker att det är roligt att så många som möjligt deltar. Har ni möjlighet så ta gärna en kopia av er anmälan till Folke Hjalmers<folke.hjalmers@cit.chalmers.se>

Inbjudan hittar du HÄRLäs mer HÄR.