Huvudsida

Från Forum för tekniska fysiker

Hoppa till: navigering, sök
Teoretisk- och experimentell fysik-besök, 20 mars 2017

De senaste åren har andelen studenter på Teknisk fysik som söker masterprogram inom traditionella inriktningar av teoretisk- och experimentell fysik minskat markant. Studenterna verkar nu i större grad attraheras av masterutbildningar vilka uppfattas som lättare att få jobb efter, och där det finns en tydlig koppling mellan kurserna och direkta tillämpningar inom intressanta områden, t ex programmering av artificiella neuronnät för självkörande bilar.

Vi vill visa studenterna att alla som har en gedigen utbildning i fysik är attraktiva på arbetsmarknaden, men att exakt vilka kurser som finns med i en examen ofta är av mindre betydelse; viktigare är problemlösningsförmågan och kunskaper inom matematik och fysik vilket man har nytta av under hela sitt arbetsliv.

Hör gärna av dig om du kan tänka dig att hjälpa oss med detta!


Tisdagen den 20 mars 2017 k 17.00


Välkomna! Läs mer HÄR.

Forum för tekniska fysiker inbjuds till studiebesök 24 april på Emerson RTR

Emerson är en global leverantör av teknologibaserade produkter och tjänster. Företaget, som grundades 1890, har sitt huvudkontor i St. Louis, Missouri, USA. Idag finns ca 76 500 anställda i 200 tillverkningsenheter över hela världen. Emerson marknadsför produkter och systemlösningar inom två kundfokuserade affärsområden som vart och ett har en ledande position inom respektive bransch.

Rosemount Tank Radar (RTR) AB har sitt ursprung från Saab, där radartekniken började användas för nivåmätning av marina tank-applikationer 1976, vilket sedan blev Saab Marine Electronics AB 1983.

Agenda:

1. Visning av produktion 16.00-16.30.

2. Visning av testhallen/mätsträckor 16.30-17.00

3. 17.00-18.00 genomgång av Emerson/RTR samt mingel


Hela inbjudan hittar du HÄR.

Rapporter genomförda engagemang.

Forum för tekniska fysiker har genomfört mycket uppskattade engagemang från Sektionens middag, studiebesök på Landvetter flygplats samt SKF. Vi har sammanfattat


Rapport från studiebesöket på Landvetter flygplats hittar du HÄR.

Rapport från studiebesök på SKF hittar du HÄR.

Rapport från Sektionens middag hittar du HÄR

Vi har även fått inbjudan till F-spexet mer information hittar ni HÄR.